این باعث بی اعتباری شورای امنیت است که موضوعی را که ماهیتی کاملا داخلی دارد در دستور کار قرار می دهد

این باعث بی اعتباری شورای امنیت است که موضوعی را که ماهیتی کاملا داخلی دارد در دستور کار قرار می دهد

به گزارش حقوق نیوز غلامعلی خوشرو، نماینده ایران در سازمان ملل متحد در سخنرانی بسیار حساب شده و چالشی آمریکا و شورای امنیت را به خاطر برگزاری جلسه ای بمنظور رسیدگی به حوادث اخیر ایران مورد انتقاد قرار داد.

غلامعلی خوشرو عصر جمعه به وقت محلی در نشست شورای امنیت که درباره حوادث اخیر ایران به درخواست آمریکا برگزار شد، به همتای آمریکایی خود چگونگی برخورد نیروهای امنیتی آمریکا با معترضان را یادآور شد و گفت: هیات حاکمه آمریکا در منظر جهانیان از صلاحیت اخلاقی و سیاسی برخوردار نیست.

خوشرو افزود: اقدام امریکا در طرح موضوع اعتراضات تعدادی از شهروندان ما در ایران به دلیل برخی شکایات مشروع آنها که بعضا بواسطه خودداری امریکا از انجام تعهداتش تحت برجام تشدید شده است، سوء استفاده یک عضو دائم شورا از اختیاراتش و نیز سوء استفاده از خود شورا است.
وی ادامه داد: باعث تاسف است که برخلاف مقاومت برخی از اعضا، این شورا به خود اجازه داده است تا به وسیله هیات حاکمه فعلی امریکا مورد سوء استفاده قرار گیرد و جلسه ای را در مورد موضوعی تشکیل دهد که خارج از حیطه وظایف آن است و بدین ترتیب، ناتوانی خود در انجام وظیفه واقعی اش در حفظ صلح و امنیت بین المللی را به منصه ظهور گذاشته است.
نماینده ایران اضافه کرد: این باعث بی اعتباری شورای امنیت است که موضوعی را که ماهیتی کاملا داخلی دارد در دستور کار قرار می دهد اما در خصوص موضوعات واقعی، از جمله اشغال طولانی مدت سرزمین فلسطین که عنوان دستور کار امروز شورا (وضعیت در خاورمیانه) در اصل به آن تعلق دارد و نیز بمباران کور و بی هدف یمن در طول سه سال گذشته که تا کنون منجر به مرگ هزاران انسان شده و برای مردم یمن گرسنگی، بیماری و تخریب به همراه آورده است، با سرافکندگی از انجام کوچک ترین کاری عاجز است.
خوشرو اظهار کرد: فهرست این قبیل شکست های شورا که در تمامی موارد به رویکرد خرابکارانه هیات امریکایی مرتبط است، بسیار طولانی است.
وی افزود: این اقدام چیزی جز تلاش مذبوحانه دیگری از جانب هیات حاکمه امریکا برای فرار به جلو نیست، زیرا هیات حاکمه امریکا دیگر از هیچ صلاحیت و اعتبار اخلاقی، سیاسی و حقوقی در منظر جهانیان برخوردار نیست. به دنبال اقدامات مخرب دیگر این هیات حاکمه، از قبیل نقض حقوق بین الملل و بی احترامی به رفتار متمدنانه در سیاست بین المللی، این حکومت اکنون از سر استیصال به هر رشته ای که بتواند آن را از غرق شدن نجات دهد، دست می اندازد.
سفیر ایران در سازمان ملل متحد تاکید کرد: قلدرمآبی امریکا در سازمان ملل متحد تاریخچه ای طولانی دارد، اما نمونه فعلی، یعنی امور کاملا داخلی یک ملت، یک مورد مضحک است. این مورد، یعنی اعتراضاتی که دولت ایران با آنها با نهایت احترام به حقوق معترضین برخورد کرده و برخلاف وجود افراد نفوذی خشن و تشویق نیروهای خارجی از جمله رئیس جمهوری امریکا، از همه طرق کوشیده تا به شکل مسالمت آمیز به آنها رسیدگی کند، موضوعی نیست که بتواند در مهم ترین ارگان سیاسی جهان به بحث گذاشته شود.
خوشرو تصریح کرد: یادآوری این نکته برای آن دسته از افرادی که شاید به خاطر نداشته باشند لازم است که امریکا تاریخچه ای طولانی از مداخلات در امور داخلی ایران دارد.
وی یادآور شد: شروع الگوی مستمر ایجاد اختلال بوسیله امریکا در مسیر مردم سالاری در ایران به کودتای هدایت شده توسط امریکا علیه نخست وزیر منتخب مردم ایران در سال 1332 بر می گردد. اقدامات خصمانه امریکا با خیزش مردم و سرنگون کردن دیکتاتور مورد علاقه امریکا در ایران شدت گرفت.
نماینده ایران خاطرنشان کرد: از آن زمان، امریکا به اقدامات متعددی علیه ایران دست یازیده که از آن میان می توان به تلاش ناموفق برای کودتای نظامی و اقدامات خرابکارانه در ایران، وضع تحریم های غیرقانونی و غیرانسانی علیه شهروندان عادی ایران، حمایت بی قید و شرط از صدام حسین در طول هشت سال جنگ ویرانگر تحمیلی علیه ایران از جمله با مسلح کردن وی به سلاح های شیمیایی و ورود و مداخله مستقیم در این منازعه نظامی در حمایت از صدام حسین اشاره کرد.
خوشرو افزود: در اینجا لازم است به جان باختن 290 مسافر بی گناه پرواز 655 ایران ایر، از جمله 66 کودک، که در تیر ماه سال 1367 توسط نیروی دریایی امریکا در خلیج فارس ساقط شد، اشاره کنم. ذکر این نکته را نیز لازم می دانم که ایالات متحده به شکلی بی شرمانه به فرمانده جنایتکاری که این پرواز غیرنظامی را ساقط کرد، نشان افتخار اعطا کرد.
وی ادامه داد: درحالی که رئیس جمهوری ترامپ ممکن است بواسطه عدم وجود راهپیمایی اعتراضی نسبت به حضورش هنگامی که چندماه قبل به همسایگی ما سفر کرده بود، مشعوف شده باشد، احتمالا از این واقعیت بی خبر بوده که مردم این کشورها اجازه اعتراض ندارند.
نماینده ایران در سازمان ملل متحد اضافه کرد: واقعیت این است که در هر کشور دموکراتیکی شهروندان گاه و بی گاه برای اعتراض به این یا آن موضوع، به خیابان می آیند و ایران در این میان استثنا نیست. در هر کشوری نیروهای امنیتی خواه پلیس باشد یا ژاندارمری یا گارد ملی و غیر آن حضور می یابند تا از صلح آمیز بودن اعتراضات اطمینان یابند. اینجا هم ایران یک استثنا نیست. خوشرو اظهار کرد: درحالی که آمریکا ایران را متهم به 'سرکوب' اعتراضات می کند، تصاویر ضرب و شتم و کشانده شدن معترضان جنبش اشغال وال استریت از سوی نیروهای پلیس یا با گذر در تاریخ، حمله و کشتار دانشجویان از سوی نیروهای گارد ملی هنگام اعتراض مسالمت آمیز آنان در دانشگاه ایالتی کنت یا تماشای فیلم اعتراضات در بیرون از کنوانسیون حزب دموکرات در شیکاگو در 1968 انسان را از میزان تزویر آمریکا متحیر می کند.
وی یادآور شد: یا نزدیکتر از آن می توان به سال 1992 و شورش های لس آنجلس در پی ضرب و جرح وحشیانه رادنی کینگ بوسیله نیروهای پلیس نگاهی انداخت و البته همه می دانیم که کشتار بی محابای آمریکایی های آفریقایی تبار از سوی پلیس بی محابا ادامه دارد.
سفیر ایران تاکید کرد: در آن مورد گارد ملی نیروهای مسلح کالیفرنیا، نیروهای پیاده نظام و نیروهای ویژه دریایی برای اعاده نظم فراخوانده شدند. در طول اعتراضات 63 نفر کشته، 2383 نفر مجروح و بیش از 12000 دستگیر شدند. بخاطر ندارم وقتی که نیروهای مسلح آمریکا مشغول سرکوب اعتراضات داخلی بودند هیچ یک از اعضای شورای امنیت بحث بر روی این موضوع را درخواست کرده باشند.
خوشرو افزود: همچنین در سال 1993 وقتی FBI به مقر گروه داویدیان در واکو تگزاس یورش برد و بعد از 51 روز محاصره 83 مرد، زن و کودک را کشت که اکثر آنها هیچ جرمی مرتکب نشده بودند، کسی درخواست بحث در شورا نکرد. شایسته است خانم هیلی که احتمالا در زمان این اتفاقات گرفتار اولویت های دیگری بوده است، قبل از آنکه زبان به محکومیت دیگران باز کند، مطالعه بیشتری درخصوص این به تمسخر گرفته شدن عدالت در خاک آمریکا داشته باشد.
وی تصریح کرد: اما این تنها آمریکا نیست که سابقه نامطلوبی در برخورد با معترضین داشته است. در سال 2005 در فرانسه نیکلاس سارکوزی وزیر کشور وقت سیاست 'عدم مدارا' در مقابل اعتراضات حاشیه نشینان محروم پاریس و سایر شهرهای اصلی فرانسه را اعلام و تظاهرکنندگان که عمدتا مهاجرین فقیر بودند را 'اشغال' نامید.
نماینده ایران در سازمان ملل متحد خاطرنشان کرد: با حدود 3000 مورد دستگیری و چندین مورد کشته، ناآرامی آرام گرفت اما در اشکال متعدد دیگری دوباره ظهور یافت که جدیدترین آن به 2017 بازمی گردد، هنگامی که تجاوز پلیس به یک شهروند فرانسوی آفریقایی تبار موجب اعتراض شد. بهرحال بخاطر نمی آورم که شورای امنیت برای بحث در این خصوص جلسه تشکیل داده باشد. خوشرو ادامه داد: در سال 2011 در انگلیس ترزا می وزیر کشور وقت، خشونت در زمان اعتراض در کشورش را 'قویا محکوم' کرد و گفت 'این بی توجهی به امنیت و اموال عمومی تحمل نخواهد شد'. همزمان نخست وزیر دیوید کامرون به آشوبگران هشدار داد 'شما قدرت قانون را احساس خواهید کرد و اگر به اندازه کافی برای انجام دادن این جنایات بزرگ هستید به اندازه کافی برای مواجهه با مجازات آن بزرگ شده اید'.
وی یادآور شد: تنها در طول چند روز حدود 3100 دستگیری صورت گرفت و به مقامات گفته شد که می توانند دستورالعمل های مربوط به مجازات متهمین را نادیده بگیرند. دو مرد جوان به جرم تشویق به شورش از طریق فیسبوک به قصد ایجاد ناآرامی که کسی هم در آن شرکت نکرده بود به چهارسال زندان محکوم شدند.
نماینده ایران افزود: بخاطر نمی آورم کشوری هیچ یک از این واکنش ها به شورش در دموکراسی هایی که خود را 'متمدن' توصیف می کنند به نظر شورای امنیت رسانده باشد چه رسد به بحث بر روی آن.
خوشرو ادامه داد: ما دلایل محکمی داریم که خشونت در ایران توسط تعداد معدودی از معترضان که در برخی از موارد به کشته شدن افراد پلیس و نیروهای امنیتی انجامیده است به روشنی از خارج از کشور هدایت شده است. عناصر خشونت طلب در عصر جمعه هفته گذشته و در آغاز تظاهرات در میان مردم ظاهر شدند.
وی اضافه کرد: در آن مقطع، دست عناصری از خارج ایران از جمله تحریک کنندگانی که مقر آنها در آمریکا و اروپاست دیده شد که شامل تحریک به خشونت از جمله تشویق و آموزش مردم برای بکار گیری کوکتل موتولوف و تصرف انبارهای مهمات و توسل به قیام مسلحانه می شد.
سفیر ایران تاکید کرد: یکی از ساکنین آمریکا در شبکه های مجازی دستور کشتار 120 نفر از مامورین امنیتی ما را صادر کرد و تهدید کرد که به همراه آنها باید خانواده های آنها نیز در خانه هایشان هدف قرار گیرند. همان فرد ساکن آمریکا در بی کیفری کامل و آشکارا به رسانه های آمریکایی گفت که تظاهرات کنندگان باید مساجد و ایستگاه های پلیس را به آتش بکشند.
خوشرو تصریح کرد: برای ما و بلکه برای اشخاص ثالث نیز به اندازه کافی روشن بود تا جایی که مدیریت شبکه اجتماعی تلگرام نیز با ذکر این نکته که نباید از برخی از خطوط قرمز عبور کرد، تصمیم به انسداد برخی از کانال هایی گرفت که اقدام به ترویج خشونت می کردند.
وی افزود: تمام این موارد در رسانه های عمومی مستند شده است . در یک مورد فردی با سوابق عمده جنایی، یک ماشین آتش نشانی را به سرقت برده و آن را به طرف یک خودرو هدایت کرد و راننده آن و پسر 12 ساله اش را به قتل رساند. در برخی دیگر از موارد اراذل و اوباش به سرقت از مغازه ها و بانک ها اقدام کردند.
سفیر ایران درسازمان ملل متحد تاکید کرد: در مجموع تظاهرات صلح آمیز و مشروع که دولت من موکدا آن را تایید کرده است و یک حق شناخته شده در قانون اساسی است که از آغاز انقلاب اسلامی مورد احترام بوده است، به منظور ایجاد حریق و خرابکاری و چاقوکشی و در موارد متعددی برای تیراندازی، مورد سوء استفاده و انحراف قرار گرفت.
خوشرو اضافه کرد: آقای ترامپ و برخی از سیاستمداران آمریکایی با داعش و حامیانش در منطقه ما در تحریک آشکار و ترغیب به خشونت همراهی کردند.
وی ادامه داد: بسیار طنزآمیز به نظر می رسد که کشوری که رییس دولت آن حامی تخریب گران در ایران شده است از نماینده خود در سازمان ملل خواسته این موضوع را به سازمان ملل بیاورد. کسی که خودش نیز تاریخچه ای از سخنان جاهلانه و خصمانه علیه کشور من دارد این موضوع را برای بحث به شورای امنیت بیاورد.
نماینده ایران در سازمان ملل متحد اضافه کرد: اگر قرار به برگزاری جلسه بود این ایران بود که باید تقاضای برگزاری یک بحث و بررسی می کرد که چگونه و چرا به عناصر خارجی در حالی که از مصونیت برخوردارند اجازه تحریک و حمایت از ناآرامی ها و خشونت در دولت دارای حاکمیتی داده می شود که از بنیانگذاران سازمان ملل متحد بوده است.
خوشرو تصریح کرد: به عنوان مثال بیایید بحث کنیم که چرا آمریکا برخلاف درخواست های رسمی مکرر قادر به توقف خشونت و قتل افراد بی گناه در کشور خود نبوده است؟ یا چرا برخی از کشورهای اروپایی همچنان به تروریست هایی پناه می دهند که همین حالا که ما صحبت می کنیم به تشویق خشونت و شورش های مسلحانه اقدام می کنند؟
وی اظهار کرد: چرا شبکه های اجتماعی که استفاده از کوکتل مولوتوف را آموزش داده و حامی افرادی هستند که از سلاح برای کشتار در ایران استفاده می کنند برخلاف وجود قرائن روشن، آزادانه در کشورهای آنها مشغول به فعالیت هستند؟ اینها موضوعات اصلی است که باید در مورد آنها بحث کرد.
نماینده ایران در سازمان ملل متحد تصریح کرد: برای اینکه این نمایش خنده دار چیزی بیش از اتلاف وقت باشد، اجازه بدهید به بحث در مورد موضوعی بپردازیم که این شورا تا کنون به آن نپرداخته اما باید بپردازد: جریان آزاد اطلاعات که با خود گسترش اخبار دروغین و سایر اشکال جنگ های اطلاعاتی را به همراه آورده است. این تهدیدات فراروی کلیه کشورهای آزاد و مستقل قرار دارد. خوشرو تاکید کرد: ما تنها کشوری نیستیم که فکر می کنیم لازم است راه حل هایی برای این چالش ها تدوین شود. اخیرا امانوئل ماکرون رئیس جمهور فرانسه از تلاش برای افزایش شفافیت در خصوص مالکیت سایت های اینترنتی از جمله کمک های مالی خارجی به آنها و تقویت بیشتر نهادهای دولتی برای مقابله با «هر تلاشی به منظور ایجاد بی ثباتی» بوسطه کانال های تلویزیونی تحت کنترل یا نفوذ دولت های خارجی تمجید کرد.
وی اضافه کرد: ماکرون همچنین پیشنهاد داد که با آن دسته از کانال های رسانه های اجتماعی که برای پروپاگاندا مورد استفاده قرار می گیرند، از طریق وضع قوانینی برای افشای منابع مالی آنها، بویژه در خصوص محتوای تبلیغاتی شان، برخورد شود. این قبیل اقدامات نه تنها برای مقابله با اخبار جعلی، شورش و مداخلات انتخاباتی، بلکه در نبرد مهم تری علیه تروریست ها همچون داعش مورد نیاز هستند.
نماینده ایران خاطرنشان کرد: اعضا و همکاران گرامی، این نبرد حاصل جمعی برابر با صفر ندارد: یا همه ما با هم در آن برنده می شویم و یا همه در آن می بازیم.